1 Ова што сега ни се случува, сигурно ќе биде опеано во некое идно народно творештво. Ќе се пеат песни што го величаат отпорот на Македонецот да направи ...
сите 2 | | | веќе видена

Од 10 до 13 септември во Струга, стручни работници од МТСП, ЦСР, установи за социјална заштита и граѓанскиот сектор посетуваат обуки за тренери за интегрирано ...
сите 5 | | | веќе видена

Партијата Демократска обнова на Македонија (ДОМ) остро го осудува продолжувањето на градежни активности на нелегалниот објект на кој при интервенцијата на ...
сите 23 | | | веќе видена

Во понеделник во 13.00 часот, свечено ќе биде отворен новоизградениот царински терминал на граничниот премин Ќафасан, во близина на Струга. Реновирањето на ...
сите 6 | | | веќе видена

Ве известуваме дека на ден 13.09.2019 год. (Петок) во 11:30 часот свечено ќе биде пуштена во употреба новоизградената училишна спотрска сала на ООУ “Мурат ...
| | веќе видена

Охридските фармери на свињи се едуцирани како да го заштитат својот добиток од болеста африканска свинска чума. Од оваа пролет, од појават на болеста, ...
| | веќе видена

Изборот на факултет не е лесен, пред се поради тоа што нашата професионална иднина се потпира на таа одлука. Затоа од кого најдобро би добиле совет за ...
| | веќе видена

На 18 Септември