Спасувањето на планина, иако се базира исклучиво врз алпинистичките вештини, сепак е доста комплексна дејност, која за разлика од алпинизмот како спорт бара ...
сите 5 | | | веќе видена

Денеска, две сосема различни атмосфери на брегот на осонченото Охридско Езеро. Во Струга – работно и напнато на Конвенцијата на ВМРО ДПМНЕ за избор на ...
| | веќе видена