Новиот музички спот од новиот сингл на Владимир Четкар „Don’t make me wait' се снимаше на повеќе локации во Охрид и Струга и е во режија на Бојан Симјаноски а ...
сите 2 | | | веќе видена

Знаменитостите на Македонија Овој дијалект спаѓа во подгрупата на централните дијалекти на западното наречје на македонскиот јазик. Кичевско-поречкиот дијалект ...
| | веќе видена

Искрено, до скоро не ни знаев каде е селото Вишни, а сега, откако поседов една недела, веќе размислувам да земам станбен кредит и да се вселам во некоја друга ...
| | веќе видена

Во издание на „Панили“ од Скопје излезе од печат книгата „Студии за современата македонска литература“ од проф. д-р Кристина Николовска. -Авторката застапува ...
| | веќе видена