Од раните утрински часови голем број граѓани во регионалните центри на ДИК во Куманово, Скопје, Тетово, Гостивар, Дебар, Кичево, Струга, Чашка и низ целата ...
сите 4 | | | прочитана: 624 | веќе видена

Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст-Струмица“ организираше „Поетски триптих“ со Митко Гогов, Зоран Анчевски и ...
сите 7 | | | веќе видена

Дарио Стојановски, најдобар студент на Институтот по географија: „Се надевам дека ќе имаме туристи од цел свет“ Македонија е земја со огромен потенцијал во ...
| | веќе видена

1525.- Во битката кај Павија, во Италија, шпанската армија за првпат во историјата на војните ги употребила пушките „мушкети“ и притоа ја победи ...
| | веќе видена

Поетот Милчо Мисоски за својата книга „Зборови од хартија“ што ја издаде „Антолог“ појаснува дека во овој свет на измисленото што постои само во сегашноста ...
| | веќе видена