Според истражувањето на организацијата ИДЕА, општина Арачиново реализирала 15,15 % од дадените ветувања, за 66,67% се уште не ги започнала работите, а едно од ...
| | веќе видена

Во организација на Државниот архив на Северна Македонија и општина Дебар денеска беше промовирана книгата „Дебарско-охридското востание од 1913 година“ српски ...
| | веќе видена

Панел дискусија на тема „Политичко учество на лицата со попреченост“ во организација на Здружението за промоција и развој на инклузивно општество Инклузива се ...
сите 2 | | | веќе видена

Во изминативе три години 150 судии заминаа во пензија, а во следните две години уште 100 судии ќе заминат во пензија, со што проблемот со недостиг на судии, ...
| | веќе видена

Притоа, на подрачјето на СВР Битола, во Битола во три основни училишта беа реализирани едукативни работилници од областа на сообраќајните правила и прописи за ...
сите 6 | | | веќе видена

Услугата помош и нега во домот ги дава посакуваните резултати и им го олеснува и подобрува квалитетот на животот на старите лица. Денеска во посета на Црвениот ...
сите 3 | | | веќе видена

Со поранешниот министер за финансии Зоран Ставрески изминатите неколку години воопшто немале контакт, вели ексминистерката за внатрешни работи Моите контакти ...
| | веќе видена

Википедија самата себе се нарекува „слободна енциклопедија“, меѓутоа изборот само на неколку содржини поврзани со македонската култура покажува колку навистина ...
| | веќе видена

Средношколката Ана Радеска од Скопје е првак на светската олимпијада по англиски јазик во “Hippo 3” категоријата која се одржува во Италија. Таа се пријавила ...
| | веќе видена